FAQs

La teràpia amb làser de baix nivell utilitza llum vermella i infraroja per estimular la reparació de teixits i ajudar a controlar el dolor. L’efecte bioquímic de la llum de baix nivell augmenta la producció d’energia cel·lular, promovent la regeneració cel·lular, la producció de col·lagen i la dilatació i la síntesi vascular per a una millor circulació. A més a més, fomenta la producció d’analgèsics naturals.

És una teràpia molt versàtil.

-En REHABILTACIÓ: Lesions musculoesquelètiques, artritis i de teixits tous com esquinços. Ajuda a la relaxació muscular, estimula la regeneració nerviosa, redueix la inflamació muscular.

-Control del DOLOR: dolor artrític, mal de maluc, musculoesquelètic, miofascial, muscular, etc.

-En NEUROLOGIA: En malaltia discal degenerativa o aguda, neuropatia i miopatia.

-En LESIONS: Hematomes, edemes, ferides, cremades, incisions postoperatòries, teixit cicatritzant o úlceres persistents.

-En afeccions dels CASCOS: Abscessos, esperons ossis, inflamació, fractura navicular, espina dorsal i laminitis.

-En afeccions INFLAMATÒRIES: otitis, dermatitis, saculitis anal, gingivitis, malaltia periodontal, granulomes per llepat, cistitis idiopàtica, sinusitis, rinitis, etc.

La seva facilitat d’ús i no haver de complir cap mesura de seguretat especial fan que qualsevol persona de l’equip del centre veterinari pugui realitzar la sessió.

A més, My Pet Laser 2.0 està pensat per ser utilitzat des de casa per part del propietari de la mascota.

És una teràpia amb efecte acumulatiu, per la qual cosa, per obtenir els millors resultats, les sessions s’han de fer amb la freqüència recomanada.

Pot ser teràpia primària o complementària, combinant-se amb teràpies farmacològiques o altres tècniques de rehabilitació.

És una teràpia molt segura. Els làsers Activet Pro i My Pet 2.0 són làsers de tipus I, totalment segurs pel pacient i pel personal present durant la sessió. NO són ​​necessàries mesures de seguretat com l’ús d’ulleres protectores o zones habilitades.

El làser de baix nivell o làser fred, no provoca canvis de temperatura al pacient durant o després del tractament de manera que no hi ha risc de cremada.

La teràpia làser no s’ha d’usar en pacients prenyades o amb càncer, ja que estimula el creixement cel·lular i no diferencia entre cèl·lules sanes i canceroses.

NO. La potència mitjana i el tipus de font de llum (no ionitzant) que utilitzen els dispositius làser no té efectes cancerígens.

En general, la teràpia amb làser de baix nivell s’integra bé en un pla de tractament amb formes tradicionals o alternatives de medicina veterinària.

El làser de baix nivell disminueix el dolor i millora la circulació, pel que la teràpia pot millorar els beneficis d’altres teràpies.

La llum làser es torna més feble com més penetra des de la superfície, fins que finalment la intensitat de la llum és tan baixa que no produeix cap efecte biològic. El nivell de penetració del feix làser als teixits depèn de:

-Característiques òptiques del feix de llum, concentració i profunditat dels cromòfors, que s’absorbeixen en diferents percentatges segons la longitud d’ona de la llum làser.

-Disseny tècnic del dispositiu làser.

-Tècnica de tractament utilitzada.

-Tipus de teixit, la pigmentació i les substàncies estranyes a la superfície de la pell (cremes o olis aplicats). Els ossos, els músculs i altres teixits tous són transparents a certs llums làser, per la qual cosa la llum hi penetra de forma segura.

L’efecte més important de la teràpia electromagnètica polsada (CEM) es troba al potencial transmembrana cel·lular (TMP).

Les cèl·lules danyades tenen un TMP anormalment baix (fins a un 80% menor que les cèl·lules sanes). Això significa un metabolisme reduït, un deteriorament de l’activitat de la bomba sodi-potassi (Na-K) i una reducció de la producció d’ATP. Així, el TMP és proporcional a l’activitat de la bomba Na-K i, per tant, a la taxa de curació. Les cèl·lules sanes tenen voltatges TMP de 70 a 100 mil·livolts.

Els voltatges de les cel·les tendeixen a disminuir a mesura que envellim o a causa d’una malaltia. A mesura que cau el voltatge, la cel·la no pot mantenir un entorn saludable per a ella mateix. Si la càrrega elèctrica d’una cel·la cau a 50, el pacient pot experimentar fatiga crònica. La teràpia electromagnètica augmenta la TMP cel·lular, millorant així les taxes de curació.

Els làsers d’ona continuada (CW) emeten energia làser de manera contínua. Encara que produeixen un nivell fix de potència, la majoria poden centellejar diverses vegades per segon per simular ritmes similars a polsos.

Els làsers polsats emeten un impuls de radiació amb una gran amplitud (intensitat) i una durada que sol ser extremadament curta (100-200 nanosegons). Produeixen un breu impuls de llum d’alt nivell de potència, que impulsa l’energia de la llum al teixit objectiu. Encara que el pols arriba al punt màxim a un alt nivell de potència, no hi ha efectes tèrmics perjudicials en el teixit perquè els polsos són de curta durada. Per tant, la potència màxima d’un làser polsat és força superior en comparació de la seva potència de pols mitjana.

Amb els làsers polsats es condueix de manera més efectiva l’energia de la llum cap al teixit. A més, la tecnologia requerida és més avançada.

Per tot això, més del 90% dels làsers terapèutics als Estats Units són làsers d’ona contínua de baixa potència.

La tecnologia làser de baix nivell està avalada per més de 120 estudis de doble cec positius i més de 300 publicacions d’informes de recerca.

Hi ha més de 300 estudis dentals. Més del 90% d’aquests estudis verifiquen el valor clínic de l’ús de la tecnologia làser. Pel que fa als resultats negatius, la dosi baixa (energia lluminosa subministrada) va ser el factor individual més significatiu.

En cas que la potència del làser romangui constant durant la sessió, l’energia de la llum subministrada serà igual a la potència (watts) multiplicada pel temps (segons) durant el qual s’emet la llum. Això significa que un làser amb més potència (watts) pot lliurar la mateixa quantitat d’energia (juliols) en menys temps. Un làser polsat amb més potència mitjana (watts) pot lliurar la mateixa quantitat d’energia en menys temps i en teixits més profunds que un làser d’ona contínua.

Els làsers terapèutics estan millorant anys rere any. Són làsers amb una penetració més profunda als teixits, densitats de potència més altes i components electrònics fiables per a uns millors resultats. La tendència continua sent augmentar la densitat i la dosi de potència.